När vi först fick frågan om att bygga ett runt passivhus försökte vi gå den säkra vägen och gjorde vårt bästa för att övertala både byggherrarna och arkitekten om att välja en lite mer vanlig form på huset. Men när vi fick se skisserna föll vi pladask för den originella formen på huset.

”Kunde man bygga Collosseum 70 år efter Kristus kan vi väl bygga ett runt passivhus år 2015!”

Nu är bygget igång sedan mitten av mars, och du hittar mer information på Villa Circuitus egen webbplats.

spatdtag900x300

Villa Circuitus byggs med sunda material som återvunnet papper och glas. Uppvärmningen sker med en minivärmepump, ett borrhål förvärmer eller förkyler den inkommande luften. Glasverandan ligger utanför klimatskärmen på taket och är en ”Växjölösning” med regnfria naturupplevelser året om.

Huset byggs enligt den höga internationella passivhusstandarden. Ett flertal passivhuscertifierade komponenter kommer att användas. Unik är även den inblandade kompetensen, samtliga konsulter är certifierade passivhusexperter. Alla leverantörer och byggare utbildas till internationellt certifierade passivhushantverkare innan arbetena börjar.